Wij zijn momenteel telefonisch onbereikbaar vanwege de coronamaatregelen (thuiswerkers) en de hierbij komende drukte.
Indien u contact opneemt via het contactformulier zullen wij dit spoedig tijdens kantooruren beantwoorden.

 


SD kaarten

SD staat voor 'Secure Digital' en is een geheugenkaart waarop je digitale gegevens kunt bewaren. De 'Secure' in Secure Digital stamt nog uit het begin van de SD-kaart om de bezorgdheid van de muziekindustrie te kalmeren dat MMC-kaarten zouden zorgen voor piraterij van muziek daarom werd er encryptie hardware toegevoegd aan de reeds bestaande MMC-kaarten. SD is op dit moment de standaard op het gebied van geheugenkaarten en word gebruikt voor vrijwel elk draagbaar apparaat zoals bijvoorbeeld een digitale camera, smartphone of tablet. SD-kaarten zijn er in verschillende soorten. Deze zijn onderling niet compatible met elkaar.

Er zit ook verschil in de afmetingen van de verschillende SD kaarten namelijk:

  • SD-, SDHC-, SDXC kaarten: 32 x 24 x 2,1 mm
  • Mini SD kaart: 20 x 21.5 x 1,4 mm
  • Micro SD kaart: 15 x 11 x 1 mm
Secure Digital (SD) kaart

SD

Een standaard SD-kaart is tegenwoordig alleen nog verkrijgbaar met een capaciteit tot 2GB. Kingston heeft tegenwoordig helemaal geen SD-kaart meer in het assortiment zitten. Een merk wat nog wel een gewone SD-kaart verkoopt is Transcend. Klik hier om het assortiment SD-kaarten van Transcend te bekijken.

Secure Digital (SD) High Capacity kaart

SDHC

SDHC staat voor Secure Digital High Capacity en heeft betere specificaties dan een standaard SD-kaart. Capaciteiten gaan van 4GB tot 32GB. SDHC kaarten zijn alleen toepasbaar in apparaten die SDHC ondersteunen, kijk dus goed naar het apparaat voordat je besluit om tot aanschaf van deze kaart over te gaan. De meeste Camera’s en apparaten na 2012 ondersteunen over het algemeen SDHC kaarten. Voor Kingston SDHC kaarten klik hier. Voor het complete assortiment SDHC-kaarten klik hier.

Secure Digital (SD) eXtended Capacity kaart

SDXC

SDXC staat voor Secure Digital eXtended Capacity, en heeft de beste specificaties. Capaciteiten gaan van 64GB tot 2TB (2048GB). SDXC kaarten zijn net als SDHC kaarten expliciet geschikt voor apparaten waarop dat vermeld staat. Voor de prijzen en producten van Kingston SDXC kaarten klik hier. Om naar het complete assortiment SDXC-kaarten te gaan klik hier.

Micro Secure Digital (SD) kaart

MiniSD/MicroSD

Mini en Micro Secure Digital- kaarten worden veelal gebruikt in apparaten waar de afmetingen van een gewone SD-kaart een probleem vormen, zoals bij mobiele telefoons. Met Kingston's Mobility Kit zijn deze kleinere kaarten ook te plaatsen in een gewone SD-slot of USB poort. Voor het gehele assortiment Mini-, Micro-kaarten van Kingston klik hier of hier


Classes

Het classificatiesysteem bestaat uit een getal, geschreven in een letter C. Er bestaan momenteel 6 klasses, namelijk Class 2, Class 4, Class 6, Class 10, UHS Class 1 en UHS Class 3. Deze klasses staan voor de minimale gegarandeerde dataoverdrachtssnelheid die een kaart kan halen. Assortiment klik hier


Secure Digital (SD) kaart

CompactFlash®

CompactFlash® (CF) is een opslagmedium wat gebruikt wordt in draagbare elektronische apparaten en is oorspronkelijk ontwikkeld door SanDisk. CompactFlash word tegenwoordig gebruikt voor professionele camera's, de meeste CompactFlash kaarten bevatten flashgeheugen maar sommige CompactFlash-kaarten kunnen een harde schrijf bevatten.

Een Compact Flash-kaart is groter dan een SD-kaart namelijk:
43 × 36 × 3.3 mm (Type I)
43 × 36 × 5 mm (Type II)

Kingston CompactFLash 16GB Capaciteiten van een CompactFlash-kaart liggen tussen de 2MB en 256GB. CompactFlash-kaarten kunnen alleen worden gebruikt in apparaten die CompactFlash ondersteunen. De kaarten maken gebruik van een PC card/ATA interface, maar gebruikt 50-pins in plaats van 68-pins. De kaarten werken op 3,3V en 5V. Daarnaast zijn er ook verschillende types namelijk: Type I en Type II. Het einige verschil tussen beide types is de dikte, Type I is 3.3mm dik, Type II is 5mm dik. De Type II kaarten worden voornamelijk gebruikt voor hogere capaciteiten. Om naar het assortiment van Kingston CompactFlash-kaarten te gaan klik hier .