RAM-geheugen

Wat is RAM geheugen?

RAM-geheugen staat voor Random Access Memory. Hierop wordt data tijdelijk opgeslagen, in tegenstelling tot de harde schrijf waar data wordt opgeslagen voor de langere termijn. Andere namen voor Ram geheugen zijn intern geheugen en werkgeheugen, en Iedere desktop of laptop maakt hier gebruik van.

Data op het RAM geheugen kan veel sneller worden geopend dan een harde schijf. De processor van een desktop of laptop werkt nauw samen met het RAM geheugen. Bij een snelle computer is het daarom belangrijk dat er voldoende Ram geheugen aanwezig is.

SODIMM , DIMM

SODIMM is het type RAM geheugen dat is gemaakt voor laptops. Het DIMM geheugen (Single in-line memory module ) is gemaakt voor Desktops en de modules zijn bijna 2x zo lang (133mm) als die voor laptops (67mm) . Allebei de types zijn onder te verdelen in DDR, DDR2 en DDR3 geheugen. Beiden hebben een bepaald aantal connectoren, en kunnen op 1 manier worden aangesloten. Er zit verschil in deze 3 elementen in de snelheid en het aantal Pins. Ben je geinteresseerd om het Ram geheugen aan te schaffen? Bekijk dan eerst welk type geheugen het moederbord ondersteund, want hoe groter, hoe sneller.

Hieronder een foto waarin de verschillen tussen DDR, DDR2 en DDR3 geheugen te zien zijn:

Verschil RAM

Hoeveel RAM geheugen?

Hoeveel RAM geheugen kan er in jou laptop of desktop? De opslagcapaciteit hiervan moet door het moederbord en het besturingssysteem ondersteund worden. Wil je zeker weten dat je het juiste geheugen voor jou laptop of desktop aanschaft? Gebruik dan een van de configurators van Kingston of Crucial.

Geheugenbanken

Om het geheugen optimaal te laten presteren is het belangrijk dat het totaal aantal GB aan geheugen verdeeld wordt door de bestaande slotten op het moederbord. Om een voorbeeld te geven: Het moederbord van jou laptop of desktop heeft 4 slotten voor het intern geheugen. Je koopt 8gb Ram geheugen. Dan kan je het beste 4 x2gb kopen. Hierdoor wordt de data door 4 geheugens verdeeld, en werk je dus sneller. Op onderstaande afbeelding zie je de geheugen banken en het slot van een laptop.

Welk geheugen is geschikt voor uw Pc of Laptop?

Bijna voor iedere laptop en computer is nieuw RAM geheugen. Belangrijk om te weten is dat niet ieder geheugen geschikt is voor uw pc of laptop. Het is niet prettig om een product te bestellen en vervolgens er achter komen dat het geheugen niet geschikt is voor het betreffende systeem. Simmcity heeft daarom geheugen configurators op de website geplaatst. In deze configurator heb je de keuze om uw merk en model van de laptop of pc in te voeren. De configurator geeft u vervolgens de opties die gegarandeerd geschikt zijn voor uw systeem.

Simmcity is al jarenlang geheugenkaart leverancier voor consumenten. Kingston, Crucial en Transcend zijn merken die groots zijn vertegenwoordigd in het assortiment van Simmcity. Naast het Ram geheugen, worden ook SD, Micro SD, USB en compact flash kaarten van bovengenoemde merken verkocht.

Uw vraag niet beantwoord?

Zijn er nog vragen met betrekking tot het Ram geheugen, of wilt u advies inwinnen?
Neem vrijblijvend contact met onze klantenservice.