Wij zijn momenteel telefonisch onbereikbaar vanwege de coronamaatregelen (thuiswerkers) en de hierbij komende drukte.
Indien u contact opneemt via het contactformulier zullen wij dit spoedig tijdens kantooruren beantwoorden.

SD-kaarten

Een SD-kaart is een dunne kaart waarop digitale gegevens opgeslagen kunnen worden. De SD-kaart is de meest gebruikte opslag methode in digitale camera’s, mobiele telefoons, navigatie apparaten en andere draagbare media-apparaten.

SD-kaarten van 4 GB tot 32 GB worden SDHC (SD High Capacity) genoemd. Deze hebben als voordeel de grotere capaciteit maar zijn alleen bruikbaar in de nieuwste generatie apparaten. In oudere apparaten met alleen het SD-logo zijn SDHC-kaarten niet te gebruiken. Als de SD-kaart een SDHC-kaart is dan staat dit met de letters 'HC' erop vermeld.

SD-kaarten van 64 GB tot 2 TB worden SDXC (Secure Digital Extended Capacity) genoemd. Ook deze zijn alleen te gebruiken in apparaten waarop dit expliciet vermeld staat.

 Voor SD-kaarten geld een classificatiesysteem. Momenteel bestaan er 5 klasses: Class 2, Class 4, Class 6, Class 10 en Class 16.

Het getal staat voor de minimale dataoverdrachtssnelheid die de kaart kan halen. Het resultaat is dat wanneer er zowel lees- en schrijfbewerkingen worden uitgevoerd op de geheugenkaart, je als consument toch de garantie hebt dat deze minimale dataoverdrachtssnelheid gehandhaafd blijft. 

Class:MB (Megabyte)Mb (Megabit)
Class 2 2 MB/s 16 Mb/s
Class 4 4 MB/s 32 Mb/s
Class 6 6 MB/s 48 Mb/s
Class 10 10 MB/s 80 Mb/s
Class 16 16 MB/s 128 Mb/s